Voedt jezelf!

Voedsel: alles wat kan worden gegeten = eten!

woordenboek Dikke Van Dale

Op de vraag ‘Is alles wat we kunnen eten en drinken ook goed voor een mens of dier?’ is het antwoord natuurlijk ‘nee’. Je weet zelf ook wel dat teveel suiker eten of altijd pizza eten niet goed voor je is, maar wat dan wel? Minder vlees eten of helemaal vegetarisch, kan dat zomaar? Weinig koolhydraten is toch beter? Rode wijn, daar zitten toch hele goede stoffen in? Met goede voeding voel je je beter, heb je meer energie en kun je een boost geven aan je gezondheid. Hippocrates (beschouwd als grondlegger, de ‘vader’ van de westerse geneeskunde) zei: “Laat voedsel uw medicijn zijn”.

Met alle huidige informatie zie je soms door de bomen het bos niet meer. We weten soms zelf niet meer waarom we welke keuze gemaakt hebben in voeding. Vaak maken we een keuze uit gewoonte of uit gemak. Nemen we nog echt de tijd om te koken? Kunnen we nog verse soep maken of stoofvlees laten sudderen? Ons instinct wil zoet en de industrie weet dit. Bijna al ons verpakte voedsel is zo gemaakt dat we het lekker vinden.

Geef je lichaam gezonde voeding,
het zal je dankbaar zijn.

Er bestaat zoiets als een ‘bliss point’, dit is een precieze verhouding tussen drie voedingsstoffen (vet, zout en zoet), wat een verslavend effect heeft en ons een gevoel geeft van: ik wil meer en dooreten! Deze voeding zorgt ervoor dat we uithongeren op niveau van de cellen. Hoe vul je dit nu aan en hoe maak jij nou een goede keuze in de supermarkt of de lokale winkel?

Bij Voeding4FIT ga ik met je kijken wat jij nodig hebt en wat bij jou past. Voeding met de goede macro- en micronutriënten (o.a. eiwitten, vetten, vitamines en mineralen) is krachtig en belangrijk om jezelf fit te voelen.

Toe aan een kennismakingsgesprek?

Neem vandaag nog contact op.