Beweeg

Bewegen: van plaats of stand veranderen,
lichamelijk actief zijn.

woordenboek Dikke Van Dale

Een afstandsbediening voor de TV, de roltrap, de supermarkt die onze boodschappen bezorgt en als we naar de sportschool gaan, willen we met de auto graag vóór de deur staan. Ons instinct is lui en wil energie besparen, want misschien heb je die energie wel nodig om vanuit ons oerinstinct te jagen, te vechten of te vluchten. In deze tijd vertaald in: snel de kinderen naar voetbal brengen, vlug iets te eten halen of nog even een mailtje sturen. Als we in de ochtend opstaan hebben we een pakketje energie en naarmate de dag vordert neemt deze af. En dan ‘moeten’ we onszelf van de bank sleuren om naar de sportschool te gaan of kan dat anders? Het is niet makkelijk om tegen jezelf te zeggen: ik ga sporten, een stuk wandelen of zelf even boodschappen doen. Je moet jezelf motiveren! Maar hoe lang houd je dan iets vol…? Wanneer ons lichaam slecht gevoed is en stress heeft of er is onvoldoende rust geweest dan wil het lichaam helemaal niet bewegen.

Meer bewegen is niet vaker sporten,
maar minder zitten.

Je kunt in je hoofd wel tegen jezelf zeggen: ‘hup van de bank af’, maar je lijft schreeuwt: ‘NEE’, ik blijf lekker zitten. Toch heeft het lichaam beweging nodig. Beweging levert energie op en het mag ook leuk zijn. Allerlei hormonen komen vrij die ons een goed gevoel geven. Als je stil zit, gaan je spieren en dus ook de spierkracht achteruit en word je zwakker. Bij Voeding4FIT ga ik met jou kijken wat jij nodig hebt en welke soort beweging bij jou past. Die sportschool in de avond is echt niet de enige optie. Elke extra stap om meer te gaan bewegen, is zorgen voor je lichaam en dus zorgen voor jezelf. Het is belangrijk om jezelf fit te voelen.

Toe aan een kennismakingsgesprek?

Neem vandaag nog contact op.

Wat anderen zeggen:

Ik heb het contact met Erika als zeer prettig ervaren. Er is goed geluisterd naar mijn klachten en een adequaat voorstel gedaan voor een test. De materialen voor het testen waren snel in huis en na de uitslag had ik vlot een mooi behandelplan van Erika in huis. Deze is doorgenomen en ik heb de benodigde supplementen en andere aanvullingen handig zelf kunnen bestellen. De resultaten zijn voor mij heel fijn. Ik ben heel blij dat ik contact heb opgenomen met Erika van Voeding4FIT!

Erika is een prettig en toegankelijk persoon. Via een vragenlijst en persoonlijke gesprekken komt ze tot de essentie en kan daarop een persoonlijk advies uitbrengen.

Dat doet ze deskundig en goed onderbouwd met een uitgebreid schema. Ze houdt de vinger aan de pols en staat je bij met advies en goede raad.

Na een eerste vrijblijvende kennismaking heb ik een consult bij Erika Vlasman gehad en dit verliep erg prettig. Erika heeft veel begrip voor de specifieke problemen waar ik mee zit zoals botontkalking en allergische reacties op voedingsmiddelen. Haar kennis van voedingssupplementen en ook van bestanddelen van de voeding is heel groot. Zij heeft voor mij een uitgebreid advies geschreven. Dit advies gaat over de supplementen die goed voor mij zijn en ook over de juiste voeding ivm met mijn allergische reactie op voedingsmiddelen. Ik ben er blij mee.