Over mij

Mijn naam is Erika Vlasman en de wijsheid van ons lichaam fascineert me de laatste jaren steeds meer.

De uitspraak ‘The body is wise’ oftewel ‘het lichaam is wijs’ gebruik ik steeds meer. Het is toch geweldig dat als je een sneetje in je vinger oploopt dit ‘vanzelf’ geneest. En in één minuut wordt er in je lichaam zo’n vier liter bloed rondgepompt, krijgen onze organen zuurstof en worden cellen van voedingsstoffen voorzien. Op hetzelfde moment worden afvalstoffen afgevoerd. Alles gaat ‘vanzelf’, we hoeven daar niet eens bij na te denken. Meer en meer zie ik daar de schoonheid van in.

Tegelijk zie ik in mijn omgeving en in mijn huidige werk steeds vaker hoe we ons lichaam verwaarlozen. Dit doen we niet bewust, maar is ons soms ’overkomen’ of we zijn er ‘ingerold’. We willen ons fit voelen, maar we gedragen ons er niet naar en gaan er maar van uit dat alles vanzelf overgaat of dat we medicijnen kunnen krijgen om het ‘probleem’ op te lossen.

Ik doe niet alles perfect, ik ben een mens en een mens is gemaakt om te mogen leren en groeien. Ik ben me er wel heel bewust van wat leefstijl, zoals voeding, ontspanning en beweging met me doen. Mijn doel is om jou daar ook meer bewust van te laten worden, je te helpen naar een betere gezondheid en meer vertrouwen te krijgen in het eigen herstelvermogen van je lichaam.

Ik noem mezelf leefstijlcoach. Ik zie dat als een nieuw vakgebied met als doel je eigen regie te laten nemen over jouw gezondheid en welzijn. Ik ben geen diëtist of een sportcoach, maar kijk breder naar je hele leefstijl en maak je bewust van je onbewuste processen. Hoe ga jij om met voeding, ontspanning en beweging? Maar ook waarom zit je vast in gewoontes? Een gezondere keuze hoeft niet persé te betekenen dat je minder kunt genieten, maar levert je wel meer gezondheid op.

De opleiding tot orthomoleculair epigenetisch therapeut en OERsterk coach hebben mij het vertrouwen gegeven dat we met goede voeding, suppletie en andere leefstijlinterventies in staat zijn om onze gezondheid te verbeteren en daar kan ik jou in ondersteunen.

Ik heb in de afgelopen jaren veel stappen gemaakt in persoonlijke ontwikkeling wat me veel inzicht heeft gegeven in mezelf en in anderen. Mijn achtergrond als sporter, apothekersassistente, MBO-docent, sportmasseur, ambulancechauffeur, maar ook tante en vriendin maken me tot wie ik nu ben. Ik ben de afgelopen jaren veranderd, voel me fitter, gezonder en gelukkiger.

Met Voeding4FIT wil ik jou graag helpen om jouw veranderingsproces in gang te zetten!

Wat anderen zeggen:

Ik heb het contact met Erika als zeer prettig ervaren. Er is goed geluisterd naar mijn klachten en een adequaat voorstel gedaan voor een test. De materialen voor het testen waren snel in huis en na de uitslag had ik vlot een mooi behandelplan van Erika in huis. Deze is doorgenomen en ik heb de benodigde supplementen en andere aanvullingen handig zelf kunnen bestellen. De resultaten zijn voor mij heel fijn. Ik ben heel blij dat ik contact heb opgenomen met Erika van Voeding4FIT!

Erika is een prettig en toegankelijk persoon. Via een vragenlijst en persoonlijke gesprekken komt ze tot de essentie en kan daarop een persoonlijk advies uitbrengen.

Dat doet ze deskundig en goed onderbouwd met een uitgebreid schema. Ze houdt de vinger aan de pols en staat je bij met advies en goede raad.

Na een eerste vrijblijvende kennismaking heb ik een consult bij Erika Vlasman gehad en dit verliep erg prettig. Erika heeft veel begrip voor de specifieke problemen waar ik mee zit zoals botontkalking en allergische reacties op voedingsmiddelen. Haar kennis van voedingssupplementen en ook van bestanddelen van de voeding is heel groot. Zij heeft voor mij een uitgebreid advies geschreven. Dit advies gaat over de supplementen die goed voor mij zijn en ook over de juiste voeding ivm met mijn allergische reactie op voedingsmiddelen. Ik ben er blij mee.